Молдова експулсира двама чужденци, заподозрени в участие в подривна дейност, съобщиха

...
Молдова експулсира двама чужденци, заподозрени в участие в подривна дейност, съобщиха
Коментари Харесай

Молдова изгони двама чужденци заподозрени в организиране на въстание

Молдова експулсира двама чужденци, обвинени в присъединяване в подривна активност, съобщиха молдовските разследващи служби в понеделник на фона на възходящите опасения, че Русия може да възнамерява прелом в някогашната руска република, написа европейската редакция на " Политико ".

Двете лица " са били подготвени в действия по събиране на данни и информация за осъществяването на проект за дестабилизиране на вътрешната обстановка в страната " и предизвикване на " насилствена смяна на конституционния ред ", се споделя в изказване на Службата за сигурност и разузнаване на Молдова.

Двамата, чиято страна на генезис не се разкрива, се показали за туристи, с цел да влязат в страната. И двамата са експулсирани и имат възбрана за влизане в Молдова за 10 години.

Молдова, която граничи с Украйна, е под възходящ напън от Москва от началото на пълномащабното навлизане на Русия предишния февруари.

В средата на февруари президентът на Молдова Мая Санду упрекна Русия, че се пробва да се намеси във вътрешните работи на страната. Малко преди този момент украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Киев е прихванал проектите на съветските специфични служби за дестабилизиране на Молдова. Руските управляващи отхвърлиха обвиняването.

Правителството на Молдова от дълго време упреква Русия, която разполага бойци в отцепническия район на Приднестровието на изток, че провокира вълнения в страната, в това число митинги в столицата Кишинев, поради определения проевропейски път.

Молдова получи статут на претендент за участие в Европейския съюз предишния юни, дружно с Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР